Miesto inšpirácie

17. apríla 2014

Na objednávku MINI vytvorilo Štúdio DesignworksUSA vo švédskom Laplande pod hlavičkou ICEHOTEL luxusný hotelový apartmán zo snehu a ľadu. ICEHOTEL každoročne pozýva umelcov a partnerov, aby navrhli jednotlivé izby a premenili tak hotel na jedinečný, inšpirujúci priestor. Jeden z luxusných apartmánov pre značku MINI navrhlo a vyhotovilo štúdio DesignworksUSA, ktoré je dcérskym podnikom spoločnosti BMW Group.

Mníchov/Jukkasjärvi. Na objednávku MINI vytvorilo Štúdio DesignworksUSA vo švédskom Laplande pod hlavičkou ICEHOTEL luxusný hotelový apartmán zo snehu a ľadu. ICEHOTEL každoročne pozýva umelcov a partnerov, aby navrhli jednotlivé izby a premenili tak hotel na jedinečný, inšpirujúci priestor. Jeden z luxusných apartmánov pre značku MINI navrhlo a vyhotovilo štúdio DesignworksUSA, ktoré je dcérskym podnikom spoločnosti BMW Group.

bmw_miesto_inspiracie_p90144335

BMW Group DesignworksUSA: Design Concept for Deluxe Suite MINI Evolution at ICEHOTEL, Lapland. (03/2014)

Koncept interiéru: spojenie prírody a dizajnu.

V roku 1991 skupinka umelcov vo švédskom mestečku Jukkasjärvi vybudovala hotel celý z ľadu. Hotel známy ako ICEHOTEL odvtedy každý rok odznova navrhuje a buduje široké spektrum umelcov a návrhárov, aby sa každý rok s príchodom slnečných lúčov znova roztopil. Tím spoločnosti DesignworksUSA sa týmto prírodným kolobehom premien inšpiroval pri vytváraní dizajnového konceptu luxusného apartmánu pod názvom MINI Evolution. Jednotlivé prvky izby sa inšpirujú tvarmi a líniami flóry a fauny Laplandského kraja, ktoré sa miešajú s nezameniteľnou dizajnérskou osobitosťou značky MINI. Tá sa v rámci neustávajúceho kreatívneho procesu taktiež neustále pretvára do nových a nových podôb. Sochy vznikajúce týmto spojením svojou umeleckou dvojznačnosťou prepájajú svet prírody a ľudského diela. Ďalší pútavý dekoračný prvok na ľadových stenách spálne pomocou techniky moderných jaskynných malieb zachytáva príbeh vzniku týchto sôch.
Ľadové bloky, z ktorých nasvietené sochy a nábytok v interiéri pozostávajú, boli vyrezané zo zamrznutej rieky Torne v dedinke Jukkasjärvi. Budovanie samotného ľadového chrámu ICEHOTEL pod dohľadom vedúceho návrhára zabralo 38 umelcom, 5 svetelným dizajnérom a 55 ďalším manuálnym pracovníkom celých dvanásť týždňov.

bmw_miesto_inspiracie_p90139242

Špecifikácia luxusného apartmánu MINI Evolution

– Veľkosť apartmánu: 49 m² (445 štvorcových stôp)
– Luxusný apartmán MINI Evolution pre dve osoby obsahuje súkromnú saunu, ako aj vyhrievaný oddychový priestor so samostatnou kúpeľňou. V cene je zapožičanie automobilu MINI Countryman

ICEHOTEL

Adresa: Marknadsvagen 63, Jukkasjarvi 98191, Švédsko
Otvorený do 14. 4. 2014
ICEHOTEL pozostáva z celkom 13 umeleckých apartmánov a 2 luxusných apartmánov

BMW Group

BMW Group je vďaka svojim značkám BMW, MINI a Rolls-Royce vedúcim prémiovým výrobcom automobilov a motocyklov na svete. BMW Group má ako globálna spoločnosť 28 výrobných a kompletizačných závodov v 13 krajinách, spolu s globálnou predajnou sieťou vo viac ako 140 krajinách.
V roku 2013 BMW Group predala približne 1,963 milióna vozidiel a viac ako 115,215 tisíc motocyklov po celom svete. Zisk pred zdanením predstavoval za finančný rok 2012 sumu 7,82 mld. EUR, pričom príjmy dosiahli 76,85 mld. EUR. K 31. decembru 2012 BMW Group zamestnávala 105 876 zamestnancov.
Úspech BMW Group sa vždy zakladal na myslení ďaleko dopredu a zodpovednom konaní. Spoločnosť preto zriadila ekologické programy a sociálnu udržateľnosť v rámci celého svojho hodnotového reťazca, komplexnú produktovú zodpovednosť a jednoznačný záväzok k ochrane zdrojov ako integrálnu súčasť svojej stratégie.

www.bmwgroup.com
Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup
Twitter: http://twitter.com/BMWGroup
YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview
Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

[nggallery id=217]

1/1
Zavrieť reklamu