Atraktívna, celoročná destinácia pre všetkých

16. decembra 2014

Zimná dovolenka v Rajeckej doline vám ponúka aktívny oddych s cenovo dostupnou lyžovačkou.
Ak si radi vychutnávate jedinečné procedúry spojené s účinkami liečivej vody, zimné športy a návštevu unikátnych múzejných expozícií, ste na správnom mieste.

Zimná dovolenka v Rajeckej doline vám ponúka aktívny oddych s cenovo dostupnou lyžovačkou.
Ak si radi vychutnávate jedinečné procedúry spojené s účinkami liečivej vody, zimné športy a návštevu unikátnych múzejných expozícií, ste na správnom mieste.


Javorinka Čičmany – ideálne lyžiarske stredisko dostupné pre celú rodinu

Lyžiarske stredisko Javorinka sa nachádza v rázovitej obci Čičmany, na svahoch vrchu Javorinka, z ktorého je vidieť Strážovské vrchy, ale aj Malú Fatru. Prídu si tu na svoje skúsení lyžiari, ale aj úplní začiatočníci. Ideálne podmienky ocenia rodiny s deťmi všetkých vekových kategórií. Lyžiarom a snowboardistom je k dispozícii 6 lyžiarskych vlekov, 2 značené okruhy pre bežkárov a 5 zjazdoviek s rôznym stupňom náročnosti. Vďaka technickému snehu a snežným delám je v Čičmanoch zaručená lyžovačka aj v teplejších zimných mesiacoch. Zjazdové a bežecké trate sú pravidelne upravované. Počas sezóny je k dispozícii lyžiarsky servis, požičovňa lyžiarskeho výstroja, úschovňa, lyžiarska škola a tradične dobré občerstvenie. O bezpečnosť lyžiarov sa stará lyžiarska služba. V bezprostrednej blízkosti lyžiarskeho strediska je parkovisko s kapacitou 200 miest. Pre úplne nenáročných lyžiarov ponúka Rajecká dolina lyžovačku i v obci Rajecká Lesná.

Kúpele APHRODITE – cíťte sa ako antickí bohovia

Len 12 km od Žiliny, v horami obklopenom malebnom mestečku Rajecké Teplice, sa ukrývajú jedinečné kúpele APHRODITE. Ponúkajú oddych v siedmich termálnych bazénoch zariadených v antickom štýle a špičkové balneo centrum. Po celodennej lyžovačke oceníte nie len pobyt v saunách v arabskom štýle, ale aj novinku – Turecký kúpeľ. V roku 2013 sa kúpele vrátili k ponuke pitných kúr, ktoré existovali už v 17-tom storočí. Svojím mierne zásaditým pH (hodnota 7,44) prispieva voda k detoxikácii tela a tým pôsobí preventívne proti civilizačným ochoreniam. Pre nízky obsah sodíka je vhodná na prevenciu srdcových chorôb. Dámy zaujme hlavne APHRODITE BAUTY CENTRE, kde si môžu dopriať rôzne kozmetické procedúry, ako napr. masku z 24k zlata, mezotransdukciu tváre a tela, alebo luxusné spa rituály.

Wellness

Špecifické procedúry ako sú kryosauna a solárne lúky –Tahity, môžete absolvovať v hoteli Skalka v Rajeckých Tepliciach. Kryosauna je suchá procedúra, pri ktorej je telo vystavené extrémne nízkym teplotám. Dochádza k zvýšeniu prekrvenia, tkanivá sa zásobia kyslíkom, aktivuje sa metabolizmus a z tela sa odplavia škodliviny lymfatickou a krvnou cestou. Solárne lúky – Tahity sú vitalizujúce soláriá s rozsahom ako prirodzené slnečné žiarenie, na ktoré je ľudský organizmus zvyknutý. Žiariče okrem stredných a krátkych interferenčných lúčov obsahujú farebné svetlo a UV A a stredné UV B žiarenie. Dávky žiarenia sú presne nastavené tak, aby žiarenie organizmu neškodilo, ale naopak – prospelo. Účinky infračerveného svetla napomáhajú pri hojení rán, odrenín, pri prechladnutí, poskytuje úľavu od bolestí svalov a kĺbov, zmierňuje bolesti zubov, reumatické bolesti.

Wellness centrum na vysokej úrovni v Rajeckých Tepliciach ponúka i hotel Diplomat, v ktorom si chvíle voľného času môžete spríjemniť 3D golfovým trenažérom alebo bowlingom.

Ručne vyrezávaný Betlehem

Vedeli ste, že obec Rajecká Lesná patrí k najnavštevovanejším pútnickým miestam Slovenska?
Obec je známa taktiež pod názvom Frivald, no jej pravým skvostom je jedna z najväčších drevorezieb na svete, ručne vyrezávaný drevený betlehem. Jeho rozmery sú skutočne úctyhodné, meria 8,5 m na dĺžku, 2,5 m na šírku a je 3 m vysoký, polovica z 300 postáv sa pohybuje. V budove, v ktorej je umiestnený betlehem, nájdete taktiež galériu drevorezieb významných rajeckých rezbárov – Brieštenského, Veselého a Baču.

Jedinečné múzejné expozície

Rajecká dolina ich ponúka hneď na troch miestach. Prvým je veľmi známe múzeum ľudovej architektúry v Čičmanoch, druhým je mestské múzeum v Rajci, v budove ktorého sú v súčasnosti umiestnené dve stále expozície – národopisná a prírodovedná, a posledným je, len v roku 2014 otvorené, múzeum dopravy priamo v Rajeckých Tepliciach.

V Rajeckej doline nájdete ubytovacie zariadenia rôznych kategórií, ktoré uspokoja aj najnáročnejšiu klientelu. Tematické reštaurácie, koliby a mnohé ďalšie stravovacie zariadenia ponúkajú hosťom špeciality tohto regiónu. Určite neprehliadnite ani obchodíky so suvenírmi, v ktorých si môžete zakúpiť napr. drevený črpák alebo ručne vyrobený kožený náramok.
www.rajeckadolina.sk

1/1
Zavrieť reklamu