Filmy, ktoré uvidíte na Snow Film Feste

19. novembra 2015

Hlavný program bude na všetkých miestach, kde sa koná festival, rovnaký. Uvidíte niekoľko kvalitných snímkov, ktoré Vás určite naladia na zimu!

Hlavný program

Hlavný program bude na všetkých miestach, kde sa koná festival, rovnaký. Uvidíte niekoľko kvalitných snímkov, ktoré Vás určite naladia na zimu!

Kašmír

V februári 2013 sa Mark Kogelmann zo Soul Riders vydal natočiť film do krásneho, ale problematického himalájskeho regiónu Kašmír. V deň, keď sa tím freeriderov dotkol zeme, indická vláda nechala obesiť jedného z obyvateľov Kašmíru a jeho telo nechala tajne pochovať vo väznici, kde bol držaný. Táto udalosť vniesla nové semienko sváru do dlho trvajúceho konfliktu medzi Indiou a Pakistanom o horúcu oblasť Kašmíre, prezývanú ázijské Švajčiarsko. Freerideri sa tak nestretávajú tvárou tvár len s technicky náročnými výstupmi, zjazdami, hlbokým snehom a pobiehajúcimi opicami v pohorí Pir Panjal, ale aj politickými nepokojmi.

Neskrotná Antarktída

S nápadom vydať sa na Antarktídu prišiel Mike Libecki, horolezec a dobrodru, ktorý spolupracuje s National Geographic. Plán bol nájsť najväčšiu koncentráciu doteraz neobjavených vrcholov a v oblasti uskutočniť toľko prvovýstupom, koľko drsné antarktickej počasie a kondícia lezcov dovolí. Za cieľ padlo pohorie Wolthat v Zemi kráľovnej Maud. Expedícii nechýbalo nič, čo polárna oblasť sľubuje. Nevyspytateľné počasie, zima, silný vietor aj biela tma.

Mike Libecki má dve veľké vášne. Prvá je zodpovedný otec svojej dcéry, druhá vášeň ho ťahá k objavovaniu vzdialených a dosiaľ nepreskúmaných miest. Za sebou má viac ako 50 expedícií a tiež mnoho prvovýstupov na celom svete. Viac ako polovicu prvovýstupov uskutočnil sám. V roku 2013 ho National Geographic zvolil dobrodruhom roka. Usporadúva prednášky po celom svete a za svoje úspechy žne jedno ocenenie za druhým.

The Pamir Game

Tri hory, tri príbehy, jedno veľké dobrodružstvo a zábavy pri výprave Betón Ski Teamu do tadžického Pamíru. Po zjazde šesťtisícovky Pik Cetyrjoch vyráža Martin a Karel na Pik Komunizma (7495 m), najvyššiu horu bývalého Sovietskeho zväzu, kde ich výstup zastaví obrovská lavína. Už bez lyží sa potom vydávajú na sedmitisícovku Pik Korženěvské. Film o dobrodružstve, odvahe a kamarátstve. Čo robiť, keď stratíte vybavenie a vaša vysnívaná misia je stratená? Vymyslíte si nový cieľ, u ktorého si opäť budú všetci klopať na čelo.

Martin Štourač a Karel Svoboda spolu jazdia na výlety. Presnejšie na pekne drsné expedície. Od februára 2015 cestujú po Hodvábnej ceste a na skialpoch skúmajú menej známe pohoria. Vrcholom tejto výpravy je zjazd Mt. Manaslu (8163 m) na lyžiach.

Few Days

Film Few Days sleduje dve skupiny českých jazdcov, z ktorých obe majú rovnaký cieľ, avšak odlišný spôsob jeho zdolanie. Ich prístup k horám ukazuje jednu spoločnú vášeň: slobodu a čerstvý prašan. V snímke sa môžete tešiť na českú lyžiarsku špičku. Na heliskiing vo Švédsku sa vydal Robin Kaleta spolu s českým olympionikom Ondrejom Bankom. V druhej skupine, ktorá si to na rakúske vrcholky vašlapala po vlastných, sa objavia freerideri Lukáš Niemczyk, Lukáš Bilko, Martin Knybel alebo tiež snowboardisti Filip Paseka a Aleš Zeman.

Tomáš Galásek sa zameriava hlavne na dokumentárne filmy. Založil skupinu Alternative.NOW, s ktorou má na svedomí parádne snímky ako White Line či Without the Sea.

Arrowhead 135

Ultramaratón Arrowhead 135 v Severnej Minnesota patrí medzi päťdesiatku najnáročnejších pretekov na svete. Donútiť zmrznuté telo na zdolanie 135 míľ na snežnom bicykli, bežkách, alebo pešo za 60 hodín totiž nie je žiadna hračka. Film sleduje jedného pretekára z každej kategórie bojujúceho nielen s mrazmi -48 ° C, ale aj sám so sebou. Ako správne rozvrhnúť sily? Koľko hodín, alebo skôr minút, spať? Čakajú ich totiž iba tri kontrolné miesta a počasie počas nejchladnějího období roka sa prakticky nedá predvídať. Zažite silu závodu s Bonnie, Markom a Johnom v prvom filme minnesotskej drsné séria Among the Wild.

Režisérka Brenda Piekarski je pravá Minnesoťanka, ktorá ide za každým dobrodružstvom. Celý život sa točí okolo filmárčiny a tá ju zaviedla do všetkých kútov USA. Tvorbu série o outdoorových aktivitách vo svojom rodisku si ale nemohla nechať ujsť.

Bonusové filmy

Bonusové filmy sa odpremieatjú iba na niektorých miestach. Kde to bude čekujte na stránkach usporiadateľa: http://www.pohora.cz/snow-film-fest

1/1
Zavrieť reklamu