Kaprun vynovili. Postavili lanovku, vleky na ľadovci premiestnili

18. novembra 2015

Lyžovanie na ľadovci Kitzsteinhorn nad dedinkou Kaprun bude v tejto sezóne iné. Celá filozofia strediska sa zmenila, podstatne sa vynovili vleky, viaceré sa premiestnili, čím sa otvorili nové zjazdovky. Predstavitelia strediska hovoria, že k lepšiemu. Po návšteve ľadovca si to myslíme aj my.

Lyžovanie na ľadovci Kitzsteinhorn nad dedinkou Kaprun bude v tejto sezóne iné. Celá filozofia strediska sa zmenila, podstatne sa vynovili vleky, viaceré sa premiestnili, čím sa otvorili nové zjazdovky. Predstavitelia strediska hovoria, že k lepšiemu. Po návšteve ľadovca si to myslíme aj my.

Najvýraznejšou novinkou je veľkolepá kabínková lanovka, spojená so sedačkou. Takzvaný Gletscherjet 3 4 ponúka jazdu z Alpincentra priamo do výšky 3000 metrov nad morom. 10-miestne kabínky sa striedajú s osemmiestnymi sedačkami. Pokiaľ sedačka ide len na medzistanicu, kabíny ponúkajú úžasný výhľad cca 60 metrov nad ľadovcom a stúpajú priamo na jeden z najvyšších bodov v stredisku. Na ľadovec sa tak dostanete oveľa rýchlejšie! (čo však neplatí keď fúka a kabíny nepremávajú). Samozrejmosťou je vyhrievanie sedačiek v kabínkach v prípade chladného počasia.

Širšie zjazdovky na ľadovci

Centrálna časť strediska je kompletne zrekonštruovaná – zjazdovky sú širšie, lyžiarom sa otvárajú. Jedna kotva na ľadovci totiž chýba, druhú premiestnili. Novinkou je ďalší cvičný svah vo výške 2600 metrov.

Ľadovec Kitzsteinhorn zaručuje sneh a fajn podmienky od októbra do júna. Ak máte rezervované trate od leta, ako my, jazdíte v najlepších podmienkach, aké sa relatívne blízko Slovenska dajú nájsť.

Panoráma v gondole

Nová kombinovaná lanovka/sedačka Gletscherjet Vám ponúka na výber 8-sedačku alebo 10-miestnu gondolu. Sedačkou sa však odveziete len po medzistanicu – teda na ľadovec, do výšky 2630 metrov. Ak chcete nastúpať do troch kilometrov, musíte si sadnúť na vyhrievanú gondolu. Po krátkom intermezze do medzistanice si vychutnáte ozajstný zážitok: Gondola stúpa do výšky 113,6 metra nad ľadovcom.

Otvára sa tak jedinečný, pôsobivý výhľad cez najvyšší lanovkový stĺp na svete. Pokiaľ sa bojíte výšky, v tomto momente obanujete, že ste do kabíny nastúpili. Gondolu uviedli do prevádzky v polovici októbra 2015, teda máte možnosť vyskúšať si úplnú novinku. Je to zároveň 50-te výročie príchodu prvých hostí na ľadovec Kitzsteihorn lanovkou.

Nová gombička pri ľadovci

V polovici novembra, keď sme ľadovec navštívili, gombička ešte nefungovala. Tento vlek však stojí na mieste vrcholovej stanice sedačky, ktorá prichádzala pôvodne na ľadovec z Alpincentra. Sedačku zrušili, postavili tu novú zjazdovku a tréningový svah s gombičkou pre najmenších!

Okrem viacerých vylepšení pre lyžiarov sa stredisko sústredilo aj na peších výletníkov. Z kabíny Gletscherjet vedie v skale vysekaný 100metrový chodník na vláčik do orlieho hniezda v najvyššom bode strediska. Tiež odtiaľto vedie tunel do panorámy. 

1/1
Zavrieť reklamu