Slalom v Levi pre sneh zrušili. Náhrada je Aspen

14. novembra 2015

Slalom Svetového pohára v alpskom lyžovaní, ktorý sa mal uskutočniť cez víkend 15. novembra vo fínskom Levi zrušili. Náhradný pretek odštartuje v americkom Aspene.

Slalom Svetového pohára v alpskom lyžovaní, ktorý sa mal uskutočniť cez víkend 15. novembra vo fínskom Levi zrušili. Náhradný pretek odštartuje v americkom Aspene.

Na konci novembra sa tak v Aspene uskutočnia tri preteky Svetového pohára: dva slalomy a jeden obrovský slalom. Podľa iDnes táto novinka potešila najmä Češku Šárku Strachovú, ktorá totiž v Aspene už dva slalomy vyhrala!

Šárka vyhrala v Aspene už pred šiestimi rokmi, a to v sezóne 2008 a 2009. Medzitým podstúpila operáciu a návrat do Svetového pohára. Podľa nej je to ťažký, náročný kopec.

Fíni prišli o tradičný slalom ženskej časti Svetového pohára kvôli nedostatku snehu a zlej predpovedi počasia. Zrušili ho 10 dní pred štartom. Štart našich lyžiarov vrátane Veroniky Zuzulovej sa tak posunul o dva týždne neskôr. Predstavia sa až v USA.

Program v Aspene začne v piatok 27. novembra obrovskýmom slalom. Nasledovať budú oba slalomy. Či nahradia aj mužský pretek v Levi, FIS ešte neoznámila.

Linky:

1/1
Zavrieť reklamu