Veronika Velez-Zuzulová vyhrala slalom FIS v Tignes

Pre zrušený slalom Svetového pohára vo fínskom Levi štartovala Veronika na slalome FIS v Tignes. Ako jasná favoritka vyhrala. Najbližšie sa predstaví na dvoch slalomoch za sebou, 28. a 29. novembra, v Aspene.

Pre zrušený slalom Svetového pohára vo fínskom Levi štartovala Veronika na slalome FIS v Tignes. Ako jasná favoritka vyhrala. Najbližšie sa predstaví na dvoch slalomoch za sebou, 28. a 29. novembra, v Aspene.

Zuzulová absolvovala preteky ako náhradu za zrušený prvý slalom Svetového pohára, ktorý sa mal uskutočniť v sobotu 14. novembra vo fínskom Levi. Pretek zrušili pre nevhodné snehové podmienky a zlú predpoveď počasia.

Prvé dvoje preteky SP v najtočivejšej disciplíne pre ženy prídu na rad počas víkendu 28. a 29. novembra v americkom Aspene.

Veronika Zuzulová sa pohybuje v pretekoch Svetového pohára už 15. sezónu. Jej premiéra, keď však ešte nezískala žiadne body v SP bola už v roku 2001. (Mikaela Shiffrin ešte nechodila do školy). Ide o dlhodobo našu najúspešnejšiu slalomárku, ktorá sa viac sezón za sebou umiestňuje v slalome do 5. miesta. Sezónu 2014 však Veronika vynechala pre zranenie, v sezóne 2015 skončila v slalome na 6. priečke.

Slalom FIS – ženy:

1. Veronika VELEZ-ZUZULOVÁ (SR) 1:46,53 min

2. Nastasia Noensová +2,72 s

3. Laurie Mougelová (obe Fr.) +3,73 s

1/1
Zavrieť reklamu