Vikingovia ovládli tréningy zjazdu v Lake Louise

27. novembra 2015

Stredajší a štvrtkový tréning zjazdu v kanadskom Lake Louise suverénne ovládli Nóri! Aksel Lund Svindal naložil v stredu krajanovi Kjetilovi Jansrudovi 0,72 sekundy.

Stredajší a štvrtkový tréning zjazdu v kanadskom Lake Louise suverénne ovládli Nóri! Aksel Lund Svindal naložil v stredu krajanovi Kjetilovi Jansrudovi 0,72 sekundy.

Druhý tréning už vyhral Kjetil. Rakúšania pohoreli. Vo štvrtok sa však už dvaja dostali do prvej päťky (Max Franz a Mtthias Mayer) takže pravdepodobne ani oni nie sú OUT. V tréningu tiež výrazne uspel mladý talentovaný Nór Kilde.

Po dlhých mesiacoch tréningu sa konečne ukáže, kto najlepšie natrénoval rýchlostné disciplíny. Prvý pretek v Lake Louise tento rok môžete sledovať v sobotu o 11:30 miestneho času (19:30 SEČ). Super-G odštartuje v nedeľu, ale už 11:00 miestneho času (19:00 SEČ)

Nóri vedú a tiež omladzujú

„Mali sme naozaj dobrý tréning celé leto. Trénovali sme s Kjetilom a Kildom. Kild má štartové číslo 60, ale myslím, že v rebríčku zjazdu sa dostane poriadne vysoko už čoskoro! Absolvovali sme veľa dobrých tréningov. Cítil som, že sme lyžovali dobre, ale nikdy neviete, dokiaľ sa neporovnáte s ostytnými na prvom tréningu zjazdu,“ povedal Svindal po prvom tréningu, ktorý vyhral.

Nór vyhral vo svojej kariére osem pretekov Svetového pohára (2x DH, 5x SG, 1x AC). Vlaňajšiu sezónu kvôli zraneniu achilovej päty vynechal.

Ako predpovedal Svindal, mladý Aleksander Aamodt Kilde, ktorý štartoval na 60. Mieste prišiel do cieľa so šiestym najlepším časom. Do dvoch sekúnd od Svindala prišli ešte Gillermo Fayed (FRA, 4., 1,81), Steen Nyman (USA, 5., 1,83), David Poisson (FRA, 6., 1,87), a Aleksander Aamondt Kilde (NOR, 6., 1,87),

Kjetil Jansrud – kráľ zjazdu je v top forme

Minuloročný víťaz Svetového pohára v zjazde a Super-G ukázal, že je v top forme aj naďalej. Štvrtkový tréning vyhral. „Všetko vyzerá, že je v poriadku. Nemám najlepší pocit z tréningovej jazdy. Ale na druhú stranu som rád, že som rýchly. Uvidíme, ako to pôjde,“ vravel po tréningu najlepší nórsky zjazdár.

V sobotu je naplánovaný štart zjazdu na 11.30 miestneho času (19.30 SEČ) a nedeľňajší super-G, začne o 11.00 miestneho času (19.00 SEČ).

1/1
Zavrieť reklamu