Black Diamond predal POC za 65 miliónov dolárov

8. decembra 2015

Black Diamond predal, po troch rokoch od jej nadobudnutia, firmu POC za 65 miliónov dolárov. V júli 2012 ju pritom získal do portfólia za skoro 44,9 milióna USD.

Black Diamond predal, po troch rokoch od jej nadobudnutia, firmu POC za 65 miliónov dolárov. V júli 2012 ju pritom získal za 44,9 milióna USD. Kupcom je investičná firma InvestCorp, ktorá má v športovom portfóliu okrem iného  Riva Boats, Helly Hansen, AGV a Dainese.

Za rok 2014 dosiahol POC tržby 34,8 mil. USD, pričom tieto vzrástli oproti predchádzajúcemu roku 1,9krát. Dôvodom predaja je celková konsolidácia biznisu Black Diamond, ktorý a chce viac sústrediť na svoje TOP brandy a maximalizovať dividendy pre akcionárov.

Firma sa preto zbavuje častí, kotré nesúvisia s jej core biznisom.

Black Diamond tvoria dve divízie: Black Diamond a Pieps, obe veľmi dobre známe vo svojej oblasti podnikania. “Chceli by sme sa poďakovať všetkým našim zamestnancom a partnerom za ich prácu pri budovaní značky POC. Dnes ide jednu z najinovatívnejších a najrýchlejšie rastúcich firiem v tejto oblasti, ” povedal Peter Metcalf, generálny riaditeľ spoločnosti Black Diamond.

“Sme presvedčení o svetlej budúcnosti v POC, v rámci Investcorp, vďaka portfóliu, ktoré zahŕňa Dainese, jednu z najviac uznávaných značiek v oblasti ochrany športovcov.”

1/1
Zavrieť reklamu