Dobrodružná lyžovačka v dolnorakúskom Mostvierteli

9. decembra 2015

Hoci vrchy Dolného Rakúska nepatria k najvyšším v Rakúsku, nádherné zjazdovky, srdečná atmosféra a vynikajúci pomer ceny a kvality si vás určite získajú. Mostviertelské Alpy ponúkajú každoročne modernizované vleky, ubytovanie priamo na svahu, neustále sa rozširujúce siete bežkárskych tratí a zimných chodníkov.

Vrchy Göstling-Hochkar, Lackenhof-Ötscher, Annaberg, Gemeindealpe Mitterbach – to je dobrodružná rodinná dovolenka s dobrými snehovými podmienkami v regióne Mostviertel.

Hoci vrchy Dolného Rakúska nepatria k najvyšším v Rakúsku, nádherné zjazdovky, srdečná atmosféra a vynikajúci pomer ceny a kvality si vás určite získajú. Mostviertelské Alpy ponúkajú každoročne modernizované vleky, ubytovanie priamo na svahu, neustále sa rozširujúce siete bežkárskych tratí a zimných chodníkov. Počas tohtoročnej lyžiarskej sezóny sa môžete tešiť na skvelé rodinné ponuky a kvalitné svahy pre aktívnych lyžiarov.

Göstling-Hochkar, Lackenhof-Ötscher: 40 km zjazdoviek už od 2,- Eur

Hochkar je najväčšia, najlepšie zasnežená a najvyššie položená oblasť zimných

športov vo východných Alpách (1800 m n. m.). Čaká vás 5 štvormiestnych sedačkových lanoviek, 1 dvojmiestna sedačková lanovka, 2 vleky, 1 detský vlek, detský lyžiarsky areál, Funpark a prírodná sankárska dráha. Mimoriadne obľúbený je park Sunny Kids s čarovným kobercom, tanierovým vlekom a zábavnou detskou lyžiarskou školou.

Lyžovanie až k domovým dverám – to ponúka stredisko Lackenhof am Ötscher. Hotely a penzióny sa tu nachádzajú prakticky na okraji zjazdoviek. Deväť vlekov sa stará o to, aby sa lyžiari dobre rozdelili po svahoch až 19 km dlhých zjazdoviek. Najväčší freestyleri na lyžiach a snowboardoch sa môžu vyblázniť v parku Ötscher Snowpark, pre zimných turistov je k dispozícii viac ako 10 km turistických chodníkov.

Na 40 kilometroch lyžiarskych zjazdoviek s dobrými snehovými podmienkami v oboch strediskách, Hochkare i na Ötscheri, jazdia deti do 10 rokov v sprievode rodiča s plne hradenou vstupenkou (37,- Eur/deň) vďaka „Snehuliakovej karte“ za 2 Eurá /deň (na preukázanie príbuzenstva si nezabudnite priniesť pas).

Náš tip: Zo zjazdovky do kina a na lezeckú stenu

V stredisku JUFA Hochkar Sport Resort ste doma priamo na kopci. Zjazdovka je totiž rovno pred dverami, sánkarský kopec za domom a na najbližšom snežnicovom turistickom chodníku vás čaká rovnako veľa dobrodružstiev. Po skvelom dni na lyžiach si môžete užiť i ďalší program. Odpočiniete si v detskom kine sledovaním tých najlepších súčasných filmov. Ak budete mať ešte stále dostatok energie, odporúčame vyskúšať lezeckú stenu.

Cena za osobu v rodinnej izbe na 3 noci vrátane skipasu a polpenzie: od 291,- Eur

Deti od 0 do 3,9 rokov: bezplatne, deti od 4 do 15,9 rokov: od 171,- Eur

Rezervácie v dátumoch: 28.10.2015 – 04.11.2015, 05.12.2015 – 25.12.2015, 22.02.2016 – 03.04.2016

Gemeindealpe Mitterbach: Najdlhšia rodinná zjazdovka Dolného Rakúska

Množstvo akcie, krásne výhľady a veľká rozmanitosť služieb. So svojimi zjazdovkami v dĺžke 15,5 km a 4 modernými sedačkovými vlekmi boduje Gemeindealpe v každom ohľade. Vybrať si môžete z najdlhšej rodinnej zjazdovky Dolného Rakúska, akčnej jazdy v hlbokom snehu alebo zažiť skvelú atmosféru pravej rakúskej chaty, akou je napríklad Wirtshaus Bäreneck. Výzvou je nielen strmý svah označený čiernou farbou, najprudšia prírodná zjazdovka v Dolnom Rakúsku, ale aj rýchlostná trať s časomierou. Zábava pre deti i dospelých je tu zaručená.

Náš tip: Východ slnka priamo pri horskej stanici

Novootvorená chata Terzerhaus na panoramatickej terase s nádherným výhľadom na 16 okolitých vrcholov sa nachádza priamo vedľa horskej stanice pohoria Gemeindealpe. Možno tu aj s celou rodinou prenocovať. Vďaka umiestneniu chaty 1626 metrov nad morom vás zobudí nádherný východ slnka a na prahu dverí vás budú čakať nedotknuté zjazdovky a svahy s hlbokým snehom.

Cena za osobu od 108,- Eur

Možnosť rezervácie od začiatku sezóny 2015 až do konca marca 2016

Annaberg: Dobrodružné zimné ihrisko

Zatiaľ čo sa deti bláznia na snehu, dospelí si na Annabergu vychutnávajú fantastický výhľad na Ötscher. Annaberg ponúka 20 zjazdovkových kilometrov, 2 štvormiestne sedačkové lanovky, 1 dvojmiestnu sedačkovú lanovku, 5 vlekov. Táto rodinná oblasť zimných športov leží mimo rušných turistických stredísk, pritom však ponúka všetko, čo si človek dokáže predstaviť pod pojmom pestrá dovolenka a naviac za veľmi nízke ceny. Deti do 6 rokov môžu na svahoch lyžovať zadarmo. Začiatočníci si obľúbia nenáročné svahy v okolí Reidlových vlekov, skúsení lyžiari a snowboardisti sa budú spúšťať po pretekárskych zjazdovkách. Odporúčame vyskúšať „Anna-Park“, v ktorom sa nachádza skicrossová a boardecrossová dráha, raily, boxy a malé kickery a tiež zjazdovka s “bubnami”. Zjazdovky sú prístupné aj večer vďaka umelému osvetleniu.

Náš tip: Novootvorené centrum JUFA Bergerlebis-Resort Annaberg

Výborným miestom pre rodinnú dovolenku je úplne nové lyžiarske centrum JUFA Bergerlebnis-Resort Annaberg, kde na najmenších čaká ihrisko a dobrodružný vodný svet a na veľkých lyžiarov zase bohatá wellness zóna. Okrem toho sa tu veľkí aj malí môžu tešiť z priameho napojenia na zjazdovky, ako aj rodinne založenú lyžiarsku školu vzdialenú iba 20 m od hotela.

Dve noci v novom stredisku JUFA Bergerlebnis Resort vrátane polpenzie, ako aj 3-dňového skipasu do strediska Annaberg si možno objednať už od 169,- Eur na osobu

Deti do 3,99 rokov v izbe s rodičmi zdarma,
od 4 do 5,99 rokov od 75,- Eur, od 6 do 16 rokov od 107,- Eur

Rezervácie v dátumoch: 01.12.2015 – 30.04.2016 (okrem 24.12.2015 – 6.1.2016 a 1.2. – 6.2.2016)

Ďalšie informácie a rezervácia:

Mostviertel Tourismus GmbH

info@mostviertel.at

Takáto krásna je zima v Dolnom Rakúsku

www.dolne-rakusko.info
Photo4 – (c) Niederösterreich-Werbung – Schwarz König
Photo5 – (c) Mostviertel Tourismus – Schwarz König
Photo6 – (c) Ötscher – Michael Liebert

1/1
Zavrieť reklamu