Lyžovačka vo Viedenských alpách: raj pre športovcov i rodinná dovolenka

9. decembra 2015

Na juhu Dolného Rakúska, približne 80 kilometrov južne od Viedne, sa týčia majestátne vrcholy východného konca Álp. Horské štíty Raxu a Schneebergu, ktoré pokrýva sneh až do jari, dosahujú nadmorské výšky viac ako 2000 metrov.

Familienskiland St. Corona am Wechsel, Schischaukel Mönichkirchen-Mariensee, Salamander Skigebiet Puchberg am Schneeberg – najlepší lyžiarsky zážitok vo Viedenských Alpách.

Na juhu Dolného Rakúska, približne 80 kilometrov južne od Viedne, sa týčia majestátne vrcholy východného konca Álp. Horské štíty Raxu a Schneebergu, ktoré pokrýva sneh až do jari, dosahujú nadmorské výšky viac ako 2000 metrov. Táto oblasť sa volá Viedenské Alpy. Nachádzajú sa tu výborné strediská zimného športu s mimoriadnymi horskými lanovkami.

Rodinná lyžiarska aréna St. Corona am Wechsel

Vrch pre začiatočníkov aj pokročilých. St. Corona je od Viedne vzdialená necelých 80 minút cesty autom. Nadchýna najmladších lyžiarov svojimi veselými lyžiarskymi a snowboardovými školami, konceptom Ski-Light a príjemnými súkromnými kurzmi. Vďaka 350 metrov dlhému tanierovému vleku, ako aj pásovým vlekom s dĺžkou 90 a 9 metrov je lyžovanie pomerne jednoduché naozaj pre všetkých. Okrem toho tu nájdete i špeciálny detský vlek, detský zábavný park, sánkarsku a bobovú dráhu a zimné ihrisko.

Náš tip: Zábava na svahu cez deň aj v noci

O skutočnú snehovú zábavu sa postará aj zimný park s mostíkmi a U-rampou, ako aj špeciálnou zónou Fun, Speed & Racing. Aj na zimnom ihrisku s kopcom na snehové hry si užijete veľa zábavy. Najviac dobrodružstva tu však zažijete najmä v piatok a sobotu, pretože vtedy sú zjazdovky otvorené vďaka umelému osvetleniu až do 20:00 hod.

Ubytovanie: V blízkosti tohto strediska sa nachádza penzión Ofnerhof rodiny Gruberovcov. Rodinne založená prevádzka zameraná práve na rodiny a svojich malých hostí. V penzióne sa kladie mimoriadny dôraz na útulnosť a kvalitu.

Stredisko Schischaukel Mönichkirchen-Mariensee

Mönichkirchen s dobrými snehovými podmienkami je klasikou medzi lyžiarskymi strediskami, zjazdovkami s celkovou dĺžkou 13,5 km a prekrásnymi výhľadmi. Zábavný park so skokanskými strmými zákrutami a svahom Crazy-Hill pozýva na zažívanie dobrodružstiev, ratanové plážové koše pri chatách zase na oddych. Tešiť sa môžete na 3 štvormiestne sedačkové lanovky, 1 vlek, mostík pre snowboardistov, 2 cvičné vleky pre deti a detský lyžiarsky areál.

Náš zjazdovkový tip: Zjazd „Lella“

Na obľúbenej trase malej kravičky menom „Lella“, ktorá je maskotom strediska Schischaukel Mönichkirchen-Mariensee, si môžu malí aj veľkí lyžiari užívať spúšťanie na lyžiach tunelom v tvare mliečnej kanvice.

Ubytovanie: Alpský penzión Enzian je základnou stanicou dobrodružnej krajiny. V rekordnom čase desiatich sekúnd sa malí lyžiari dostanú z postele na zjazdovku, kde na nich budú čakať rôzne dobrodružstvá. Od stavania mostíkov a snežnicovú turistiku, až po lyžovanie.

Lyžiarske stredisko Salamander Puchberg am Schneeberg

Keď večer deti padnú únavou do postele a snívajú o svojich dobrodružstvách, vychutnávajú si ich rodičia uvoľnený večer na chate v príjemnej atmosfére. Lyžiarske stredisko Salamander Losenheim nepatrí so svojimi 7 zjazdovkovými kilometrami k najväčším, zato však určite k najpriateľskejším lyžiarskym strediskám. Vďaka krásnemu detskému areálu a rozprávkovým postavičkám je obľúbeným strediskom pre rodiny. Moderná štvormiestna sedačková lanovka vyvezie zimných športovcov do nadmorskej výšky 1210 metrov k nádherným zjazdovkám, vybaveným najmodernejším zasnežovacím zariadením. Táto lyžiarska oblasť je známa vynikajúcimi službami.

Novinka: Detský lyžiarsky areál Salamander. Deti sa môžu tešiť na 15 m dlhý zázračný koberec, 150 m dlhý cvičný vlek, slalomovú trať s rozprávkovými postavičkami, dopravnými značkami a na chvíle plné smiechu a zábavy!

Ubytovanie: Priamo vedľa detského lyžiarskeho sveta a dolnej stanice sedačkovej lanovky sa nachádza hotel Forellenhof. 3-hviezdičkový hotel v rodinnom vlastníctve ponúka rodinné izby s kompletným komfortom. Veľkorysá wellness zóna ponúka relax po zimných zážitkoch.

Takáto krásna je zima

v Dolnom Rakúsku

www.dolne-rakusko.info
Photo1 – (c) Puchberg Wieneralpen – Franz Zwickl
Photo2 – (c) Mönichkirchen Wieneralpen – Claudia Ziegler
Photo3 – (c) Arabichl Schneeberg Wieneralpen – Christian Kremsl

1/1
Zavrieť reklamu