Na Mikuláša má Svindal už tretie zlato

Vlani pre zranenie achilovky vynechal celú sezónu. Tento rok sa Svetový pohár ešte ani poriadne nezačal a Nór už stihol vyhrať tri preteky!

Vlani pre zranenie achilovky vynechal celú sezónu. Tento rok sa Svetový pohár ešte ani poriadne nezačal a Nór už stihol vyhrať tri preteky!

Aksel Lund Svindal vyhral piatkový zjazd Svetového pohára v americkom stredisku Beaver Creek. Na zjazdovke Birds of Prey zvíťazil s náskokom troch desatín sekundy pred tréningovým sparingpartnerom Kjetilom Jansrudom. Tretie miesto obsadil Francúz Guillermo Fayed (+0,70).

Svindal po triumfoch v zjazde a super-G v Lake Louise zavŕšil víťazný hetrik a upevnil si vedenie v disciplíne i celkovej klasifikácii SP.

Skúsený Nór v dejisku februárových MS najlepšie zvládol technicky náročnú strednú pasáž. Celkovo je to jeho 28. triumf v pretekoch Svetového pohára, z toho desiate víťazstvo v zjazde.

Zjazdovka v Beaver Creeku patrí k jeho obľúbeným. Vyhral na nej už piate preteky SP, tretie v zjazde. “Základom bol dobrý štart, vydarila sa mi vrchná pasáž. V kompresii ma trochu rozhádzalo, mal som trochu strach. Spodnú časť som už zvládol,” hodnotil Svindal pre ORF.

“Chcelo to odvahu, ale bola to zábava. Aj keď sa mi teraz darí, úspech nikdy neprichádza automaticky. V každých pretekoch treba tvrdo bojovať. V súčasnej konkurencii je ťažké víťaziť,” pokračoval Svindal.

“Áno, vyzerá to, akoby som bol v životnej forme. Najmä v zjazde sa cítim veľmi, veľmi dobre. Musím to ešte potvrdiť v obrovskom slalome,” dodal.

S 28 prvenstvami v pretekoch SP sa v historickej tabuľke posunul do prvej desiatky. Od deviateho Rakúšana Stephana Eberhartera ho delí jediné víťazstvo. Neohrozeným rekordérom je legendárny Švéd Ingemar Stenmark s 86 triumfami.

Na čele priebežného poradia SP má Svindal 307 bodov. Pred druhým Talianom Petrom Fillom má náskok 131 bodov. Tretí je Jansrud (156). Klasifikáciu zjazdu vedie severan s plným počtom 200 bodov pred Fillom (112) a Fayedom (110). V Beaver Creeku je v sobotu na programe super-G a v nedeľu obrovský slalom.

1/1
Zavrieť reklamu