Neodolateľná zimná pohoda v Rajeckej doline

7. decembra 2015

Aj keď zimný slnovrat oficiálne privíta pani Zimu až o mesiac, radi by sme Vás už teraz preniesli do Rajeckej doliny práve v tomto „bielom“ ročnom období.

Aj keď zimný slnovrat oficiálne privíta pani Zimu až o mesiac, radi by sme Vás už teraz preniesli do Rajeckej doliny práve v tomto „bielom“ ročnom období. Čarovná krajinka ukrytá medzi pohoriami Lúčanskej Malej Fatra a Strážovskými vrchmi je ideálnym miestom pre rodinnú lyžovačku spojenú s nezabudnuteľným relaxom v kúpeľoch s nádychom antiky.

Áno, hovoríme o príjemnom lyžiarskom stredisku Javorinka v rázovitej obci Čičmany a oddychu v jedinečných Kúpeľoch Aphrodite v Rajeckých Tepliciach. Tešiť sa však môžete aj množstvo ďalších aktivít, ktoré Vašu zimnú dovolenku, či predlžený víkend u nás obohatia natoľko, že sa ku nám radi vrátite aj nabudúce.

Lyžiarske stredisko Javorinka v Čičmanoch sa nachádza na svahoch vrchu Javorinka v Strážovských vrchoch v nadmorskej výške 650 m n. m. až 973 m n. m. Lyžiari a snowboardisti môžu využívať 5 lyžiarskych vlekov a 5 zjazdoviek s rôznym stupňom náročnosti. Najnáročnejšia zjazdovka „jednotka“ má priemerný sklon až 33°, zjazdovka č. 3 je vhodná na učenie lyžovania. Na svoje si tu prídu teda nielen skúsení lyžiari, ale aj úplní začiatočníci, ktorí môžu využiť služby profesionálnych učiteľov lyžovania.. Táto kombinácia je tak ideálna aj pre rodinnú lyžovačku. Vďaka technickému snehu a snežným delám je v Čičmanoch zaručená lyžovačka aj v teplejších zimných mesiacoch.

Stredisko disponuje aj 2 značenými okruhmi pre bežkárov, ktoré boli v roku 2014 preznačené a doplnené drevenými smerovými tabuľami s podporou Oblastnej organizácie cestovného ruchu Rajecká dolina. Zjazdové a bežecké trate sú pravidelne upravované a samozrejmosťou je lyžiarsky servis, požičovňa lyžiarskej výstroje, úschovňa, lyžiarska škola, či parkovisko s kapacitou 200 miest. Nezabúda sa tu ani na bezpečnosť lyžiarov, o ktorú sa stará lyžiarska služba. Aktuálne ceny a snehové správy o tomto stredisku nájdete vždy na stránke www.cicmany-ski.sk

Čičmany – to však nie je len lyžovačka. Je to miesto známe unikátnou ornamentálnou výzdobou na miestnych dreveničkách, ktoré si zaslúžili pozornosť natoľko, že v roku 1977 bol tento komplex ľudovej architektúry vyhlásený za pamiatkovú rezerváciu. V súčasnosti sa v dvoch pôvodných dreveniciach nachádzajú dve stále expozície Považského múzea, ktoré si môžete pozrieť po lyžovačke. Silu liečivých byliniek zas môžete vyskúšať v miestnej biočajovni, ktorú nájdete v Drevenici Ondreja Gregora a zakúpiť si tu môžete aj originálne suveníry. A čo by ste povedali na kúpanie sa v horúcej vode v drevenej kadi pod hviezdami? Tak aj túto službu si tu môžete zarezervovať.

Dokonalé uvoľnenie po lyžovačke Vám môžeme garantovať v prírodnej liečivej termálnej vode v Kúpeľoch Aphrodite v Rajeckých Tepliciach. Komplex Vodný svet tvoria vnútorné (rehabilitačný/plavecký a liečebný/relaxačný bazén) a vonkajšie bazény (kľudový sedací, rekreačný/plavecký bazén 25 m dlhý, turecký kúpeľ a rodinný bazén pod bralom). Teplota vody v nich sa pohybuje od 26°C do 38°C. Nerušený oddych vo Vodnom svete umocňuje veľkolepá antická architektúra. Pozitívne účinky saunovania môžete vyskúšať v arabskej, soľnej, mentolovej, fínskej, či v bylinkovej saune, ktoré sú doplnené o ochladzovací bazén a relaxačnú miestnosť, kde určite zabudnete na každodenné starosti. Rozmanité masáže, procedúry a ponuku služieb Aphrodite beauty vhodne dopĺňajú pitné kúry. Vzácny liečivý prameň vyviera priamo v kúpeľnom parku a jeho pitie vytvára zásadité prostredie v organizme, čo prispieva  k účinnej detoxikácii a odkysleniu.

Mozaiku zážitkov z pobytu u nás môžete doplniť tiež zábavou v jednotlivých ubytovacích zariadeniach, ktoré sú situované v Rajeckých Tepliciach. Hotel Diplomat Vám umožní celoročne hru golfu na golfovom simulátore so špičkovou 3D grafikou a moderným senzorovým systémom, alebo si tu môžete zasúťažiť pri bowlingu na dvoch profesionálnych dráhach s počtom 8 hráčov na jednu dráhu. V reštaurácii Hotela Encián pri kúpeľnom jazierku sa zas celoročne v piatok a sobotu môžete zabaviť pri živej hudbe a pravidelný kultúrny program so zaujímavými hosťami pripravujú samozrejme aj Kúpele Aphrodite. Príjemnú prechádzku si môžete užiť v rozľahlom parku Hotela Skalka a zakončiť ju môžete posedením v štýlovom Bare pri peci, ktorý bol prestavaný z pôvodnej hotelovej pekárne z 30. rokov minulého storočia.

Váš zimný pobyt v Rajeckej doline môžete spestriť tiež ďalšími poznávacími aktivitami. Navštíviť môžete Múzeum dopravy v Rajeckých Tepliciach s modelovým koľajiskom, ktoré zachytáva v zjednodušenej podobe žilinský železničný uzol v 20. rokoch 20. storočia, jedinečné dielo reprezentujúce šikovnosť rajeckej rezbárskej školy – Slovenský drevený Betlehém v Rajeckej Lesnej, či Mestské múzeum v Rajci, kde sa dozviete zaujímavosti z histórie nášho regiónu.

V prípade, že ku nám zavítate na prelome rokov, môžete sa pridať ku turistom z Klubu slovenských turistov, ktorí si nevedia predstaviť Silvestrovský deň bez výstupu na vrch Kľak. Vystúpiť naň môžete buď z obce Fačkove, alebo z Fačkovského sedla. Z výšky 1 351 m n. m si tak budete môcť vychutnať nezabudnuteľný pohľad nielen na Rajeckú dolinu, ale aj okolité pohoria. A možno práve na tomto mieste si v duchu, či nahlas poviete: „Zamiloval sa do Rajeckej doliny“ a rozšírite tak rady našich stálych hostí.

Ak sa chcete o Rajeckej doline dozvedieť viac informácii, navštívte webovú stránku www.rajeckadolina.sk. Nájdete tu informácie o možnostiach ubytovania, stravovania,  wellnessu, kultúrnych a športových podujatiach. Tešíme sa na Vašu návštevu!


Propagácia destinácie Rajecká dolina je realizovaná s finančnou podporou Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR.

1/1
Zavrieť reklamu