Petra Vlhová vyhrala slalom SP v Aare. Tu je jej jazda

Petra Vlhová, 20-ročná slovenská lyžiarka po dojazde do cieľa neverila obrazovke a realite okolo seba. Chvíľu ležala na snehu, aby si uvedomila, že to, kvôli čomu trénovala dlhé roky, sa stalo skutočnosťou tak rýchlo. Stala sa víťazkou preteku Svetového pohára!

Petra Vlhová, 20-ročná slovenská lyžiarka po dojazde do cieľa neverila obrazovke a realite okolo seba. Chvíľu ležala na snehu, aby si uvedomila, že to, kvôli čomu trénovala dlhé roky, sa stalo skutočnosťou tak rýchlo. Stala sa víťazkou preteku Svetového pohára!

Napriek tomu, že Petra mala skvelú formu a vrámci tréningu počas týždňa vyhrala slalom Európskeho pohára, prišlo víťazstvo nečakane. Dosiaľ sa totiž do prvej desiatky SP dostala iba raz a to počas uplynulých dvoch týždňov v americkom Aspene.

„Neuveriteľné, ako mi to vyšlo. Pred druhou jazdou som verila, že skončím do tretieho miesta, ale keď som zišla dolu do cieľa a zistila som, že môj čas je v zelenom, bolo to čosi úžasné. Som veľmi rada, ďakujem môjmu tímu, rodičom a všetkým, ktorí mi fandia. Sľubujem, že budem silná a ešte som neskončila,” povedala Petra Vlhová pre RTVS.

Veronika Velez Zuzulová, ktorá v tejto sezóne už stála na stupienku víťazov, na druhom mieste v Aspene, obsadila šiestu pozíciu. V slalome však chýbala Mikaela Shiffrin, ktorá v prvých dvoch slalomoch sezóny nadelila ostatným súperkám viac ako tri sekundy.

Práve Peťa sa chytila prvej šance a hneď ju využila.  „Je to pre mňa úžasný deň. Moje prvé víťazstvo aj pódium. Neviem, čo mám povedať. Som šťastná, v mojom vnútri sú to veľké emócie,“ povedala Vlhová pre FIS.

Výsledky

Svetový pohár, slalom žien v Ǻre: 1. Vlhová (SR) 1:44,26 min (51,70 + 52,56), 2. Hansdotterová (Švéd.) +0,59, 3. Lösethová (Nór.) +0,65, 4. Kirchgasserová (Rak.) +1,06, 5. Holdenerová (Švaj.) +1,22, 6. Velez Zuzulová (SR) +1,30, 44. Barbara Kantorová v 1. kole, nepostúpila do 2. kola.

Mikaela Shiffrin pre zranenie v slalome chýbala

Frida Hansdotterová skončila na druhom mieste, tretia na stupienku víťazov skončila Nina Lösethová. Vlhová štartovala v druhom kole ako posledná. Nakoniec z nej pravdepodobne nervozita opadla, lebo svoje umiestnenie z prvého kola obhájila!

Petra tiež vyťažila z podstatného faktu, že sa pretekov nemohla zúčastniť Mikaela Shiffrin, víťazka prvým dvoch slalomov sezóny v Aspene. Mikaela totiž oba slalomy bez chyby a s prehľadom zvládla tak, že druhým pretekárkam v kľude nadelila viac ako trojsekundové náskoky. To že sa zraní v tréningu, nikto nečakal.

Nasledujúci slalom Svetového pohára sa uskutoční tesne záverom roka, 29. decembra v rakúskom Lienzi. Tu už bude štartovať Petra v elitnej pätnástke, ktorej štartové poradie sa pred pretekom losuje.

Poradie vo Svetovom pohári (po 8 zo 41 pretekov):

1. Lindsey Vonnová USA 400 b
2. Frida Hansdotterová Švédsko 315 b
3. Mikaela Shiffrinová USA 296 b
4. Lara Gutová Švajčiarsko 278 b
5. Federica Brignoneová Taliansko 220 b
6. Eva-Maria Bremová Rakúsko 217 b
10. Petra Vlhová SR 160 b
17. Veronika Velez Zuzulová SR 120 b

Hodnotenie Svetového pohára v slalome (po 3 z 11 pretekov):

1. Frida Hansdotterová Švédsko 220 b
2. Mikaela Shiffrinová USA 200 b
3. Petra Vlhová SR 160 b
4. Šárka Strachová ČR 146 b
5. Veronika Velez Zuzulová SR 120 b
6. Nina Lösethová Nórsko 106 b
1/1
Zavrieť reklamu