V Jasnej na Svetovom pohári pribudnú kapacity pre divákov

25. januára 2016

Organizačný výbor Svetového pohára v Jasnej reaguje pozitívne na obrovský záujem fanúšikov a vychádza im v ústrety. Pribudne nová FAN zóna a ďalších niekoľko tisíc diváckych miest pri trati čaká na lyžiarov ktorí si chcú pozrieť preteky.

Organizačný výbor Svetového pohára v Jasnej reaguje pozitívne na obrovský záujem fanúšikov a vychádza im v ústrety. Pribudne nová FAN zóna a ďalších niekoľko tisíc diváckych miest pri trati čaká na lyžiarov ktorí si chcú pozrieť preteky.

Celkovo sa organizátori pripravujú na dennú návštevnosť vyše 20.000 ľudí. ,,Jasná je predovšetkým lyžiarske stredisko, ktoré bude aj počas Svetového pohára v prevádzke. Radi preto privítame lyžiarov, ktorí môžu prísť z Južnej časti Chopka či nástupných miest Lúčky, alebo Záhradky do diváckej zóny na Priehybe,“ povedal Bohuš Hlavatý, predseda Organizačného výboru.

,,Pôjde asi o najdramatickejší úsek trate, preto verím, že bude pre divákov nemenej atraktívny ako cieľová zóna. A keďže lyžiari si už zaplatili skipass, do týchto priestorov bude vstup bezplatný,“ doplnil.

Na novú obrovskú FAN zónu s kapacitou až 5.000 divákov sa premení aj časť zjazdovky Biela púť, bezprostredne pod cieľovou zónou. V nej bude veľkoplošná obrazovka, na ktorej v priamom prenose uvidia preteky aj tí fanúšikovia, ktorým sa už nepodarilo získať vstupenky do hľadiska. Jej súčasťou bude ,,Ratrak stage“ s DJ-om, ktorý bude baviť divákov medzi jednotlivými kolami a samozrejme možnosť kúpiť si občerstvenie i zahriatie. Aj do tejto zóny je vstup bezplatný.

,,Vytvorenie tejto novej zóny pre fanúšikov je bezprostrednou reakciou Organizačného výboru na obrovský divácky záujem. Svetový pohár je pre stredisko veľký sviatok a rozhodne nechceme zatvárať dvere pred nikým, kto vynaloží energiu a peniaze nato, aby mohol prísť osláviť ho s nami“ vysvetlil

Treťou zónou, kde bude môcť niekoľko tisíc fanúšikov sledovať preteky priamo v stredisku je Worldcup village, ktorá vznikne v priestore pred klubom Happy End. Tu bude pre divákov tiež veľkoplošná obrazovka a bezprostredne po pretekoch tu odštartuje veľká párty.

Pripravení na 25-tisíc ľudí za deň

Celkovo sú tak organizátori pripravení na 20 – 25.000 návštevníkov v oba pretekové dni. ,,Už niekoľko týždňov spolupracujeme s dopravnými inžiniermi a políciou na tom, aby sme všetkých návštevníkov, bez ohľadu na to, či prídu autom, autobusom, alebo vlakom dopravili bezpečne, komfortne a v čo najkratšom čase na svoje miesta. Pripravili sme dostatok parkovacích miest a pre kyvadlovú dopravu z nich sme zabezpečili takmer 80 autobusov.

Tie budú v trojminútových intervaloch odvážať ľudí z parkovísk až do strediska. Pre mnohých návštevníkov to bude možno nová skúsenosť, ale najmä mladí ľudia, ktorí chodia na festivaly, prípadne sa boli pozrieť na podobný pretek v horských strediskách vedia, že ak sa budú riadiť odporúčaniami usporiadateľov, ušetria zbytočný stres sebe, ale aj ostatným, ktorí budú za nimi. O to chceme poprosiť návštevníkov aj my. Podrobné pokyny budú už v krátkom čase na našej stránke,“ dodal Hlavatý.

Preteky Svetového pohára žien v obrovskom slalome a slalome sa v Jasnej budú konať v sobotu a nedeľu 5. a 6. marca 2016. Ambasádorkou podujatia ja najúspešnejšia Slovenská reprezentantka Veronika Velez –Zuzulová. Viac info na www.worldcupjasna.sk

1/1
Zavrieť reklamu