Lackenhof: Kam ísť na lyžovačku počas prázdnin

2. februára 2016

Lackenhof je menšie lyžiarske stredisko v Rakúsku. Jeho výhodou je obrovské prevýšenie, široké zjazdovky, super zázemie a blízkosť ku Bratislave.

Lackenhof je menšie lyžiarske stredisko v Rakúsku. Jeho výhodou je obrovské prevýšenie, široké zjazdovky, super zázemie a blízkosť ku Bratislave.

Opäť, podobne ako Hochkar, alebo Hinterstoder sa sem dostanete po diaľnici. Cesta trochu viac ako dve hodiny, čiže niektorí sem pokojne prídu aj na deň, alebo víkend so vstávaním v sobotu ráno.

Stredisko je rozmanité. Modré zjazdovky pre najmenších, alebo začiatočníkov, či tréning zjazdu a sklzu sa striedajú s červenými zjazdovkami. Okrem nich je tu čierna/neupravovaná zjazdovka s extrémnym sklonom, kde sa vyšantíte v bubnoch ako pred dvadsiatimi rokmi, keď si ratraky dovolili iba zámožnejšie strediská. Ďalšia čierna má zas počas celého kilometra rovnako strmý sklon.

Celkovo sú trate dlhšie ako na Hochkare, aj keď nadmorská výška strediska je nižšia. Podľa miestnych napriek tomu nemajú núdzu o sneh. Vďaka nezvyčajnej klíme (ako napríklad u nás na Skalke) tak napríklad dva týždne pred naším príchodom napadlo 70 cm snehu a dva dni pred nami zasa pol metra. Na Slovensku bola pritom jar a jazdilo sa tak akurát na Chopku.

Zjazdovky na Super G

Napriek tomu, že Lackenhof je pomerne malé stredisko, ťažko sa mu nejaké slovenské vyrovná. Miery má skoro ideálne. Z vrcholu hory „Malý Otscher“ vedie 1200 metrov dlhá čierna zjazdovka so šírkou asi 150 metrov. Nič zvláštne, poviete si.

Táto zjazdovka má však v každom svojom momente rovnaký sklon a šírku. A ten sklon je veľmi strmý! Práve preto po Európskom pohári v jazdení v bubnoch hovorili pretekári, že toto je ideálne miesto na tréning bubnov.

Na vrchole Kleiner Otscher začína tiež Super G. Štart je ešte v strmine na zjazdovke, ktorú sme popísali vyššie. Keďže na nej by to bol pre strmosť fakt masaker, trať vedie na červenú, doprava. Super G je homologizovaný pre preteky FIS a v stredisku sa tiež konali po našom odchode majstrovstvá Rakúska v lyžovaní žiakov a juniorov. To sú preteky, kde vidno zárodok budúcich jazdcov vo Svetovom pohári.

Najdlhšia zjazdovka strediska má 4800 metrov. Sklon je síce mierny. Vydržte však v zjazde päť kilometrov a stehná Vás budú páliť ako nikdy.

Infobox:

Spolu 9 vlekov, z toho:

  • 2 x štvorsedačka
  • 1 x dvojsedačka
  • 3 x kotvy
  • 3 x detské vleky

19 kilometrov zjazdoviek:

  • 7 km ľahké
  • 8 km stredne ťažké
  • 4 km náročné

Sezóna:

  • 28. november – 28. Marec

Nadmorská výška:

  • 810 m – 1893 m

Kontakt:

Ötscherlift-Gesellschaft m.b.H.
Weitental 51
3295 Lackenhof

+43 (0)7480 / 5354
+43 (0)7480 / 5354-4
oetscher@skisport.com
www.oetscher.at

1/1
Zavrieť reklamu