Čo robiť v stredisku, keď nie ste lyžiari?

27. októbra 2016

Čo môžete robiť v stredisku, keď nelyžujete? Otázka je jedna, odpovedí viac. Záleží samozrejme na vybavenosti konkrétneho strediska, ale dáme Vám niekoľko rád, ktorými sa môžete inšpirovať.

Čo môžete robiť v stredisku, keď nelyžujete? Otázka je jedna, odpovedí viac. Záleží samozrejme na vybavenosti konkrétneho strediska, ale dáme Vám niekoľko rád, ktorými sa môžete inšpirovať.

Niektoré môžete aplikovať v aj v prípade, že lanovky pre vietor, nepriaznivé počasie, hmlu neťahajú. Alebo sa jednoducho pokazili.

Bežkovanie

Skoro v každom stredisku sa nájde niekoľko upravených tratí, jazero, alebo dostatočne dlhý okruh, aby ste mohli rozvinúť Vaše bežkárske schopnosti. Ideálne na pekné prežitie chvíľ v stredisku na čerstvom vzduchu. Super okruhy sú na Krahuliach a na Skalke nad Kremnicou, Štrbskom plese a v Tatrách, priľahlom okolí Bratislavy.

V každom alpskom rezorte sú na beh na lyžiach podmienky ako stvorené. Totiž buď sa nachádzajú na jazerách v okolí rezortov, či poblíž riečky, ktorá preteká celým údolím, ako napr. v Livigni. Beh na lyžiach je okrem príjemne strávených chvíľ na snehu výborným doplnkovým športom atlétov, kajakárov, lyžiarov a iných.

Snežnicový výlet

Ak sa chcete potulovať v hlbokom snehu, najlepšie na pohyb sú snežnice. Požičať sa dajú vo väčšine lyžiarskych požičovní. Áno presne tam, kde požičiavajú aj lyže. Na snežniciach sa pre Vás otvoria zasnežené hlboké doliny, kde nevedú žiadne cestičky (alebo sú v zime zasnežené) a teda je tu krásne ticho, žiadni ľudia a vy môžete vychutnávať len úžasnú prírodu.

Na snežniciach sa môžete pohybovať či už vertikálne alebo horizontálne. Teda môžete vyšliapať na okolité zasnežené kopce, napríklad Chleb, Malú, Veľkú Fatru. Alebo sa presúvate po lúkach lesoch a podobne.

Návšteva jaskyne

Slovensko oplýva množstvom jaskýň, teda pokiaľ lyžujete u nás, nejaká sa vo vašom okolí isto nachádza. Sú to skvosty ukryté pod zemou, kde býva rovnaká teplota po celý rok. (ak v stredisku prenáramne mrzne, choďte do jaskyne:). Ak ste v jaskyni neboli, prekvapia Vás svojou kvapľovou výzdobou, vápencovými, alebo ľadovcovými útvarmi. (Dobšinská ľadová jaskyňa, Domica, Gombasecká jaskyňa, Ochtinská aragonitová jaskyňa)

Ak chcete mať trochu viac adrenalínový výlet choďte sa pozrieť napríklad do Jaskyne mŕtvych netopierov, ktorá sa nachádza z južnej strany Chopku.

1/1
Zavrieť reklamu