Nová Appka do Backcountry

5. novembra 2016

Pred niekoľkými dňami bola uvedená na trh nová aplikácia pre iPhone určená do backcountry. Okrem štatistických údajov, máp a terénu obsahuje zaujímavé funkcie. Odporúčame Vám sa na ňu pred zimou pozrieť.

Pred niekoľkými dňami bola uvedená na trh nová aplikácia pre iPhone určená do backcountry. Okrem štatistických údajov, máp a terénu obsahuje zaujímavé funkcie. Odporúčame Vám sa na ňu pred zimou pozrieť.

Lyžiari a technici zo spoločnosti Avatech, ktorí vyvinuli digitálnu snehovú sondu, prišli na trh s novinkou. V iTunes si môžete stiahnuť aplikáciu, pomocou ktorej si naplánujete a odsledujete výlety v backcountry. Mala by obsahovať aj dáta v reálnom čase o snehovej pokrývke vo Vašom okolí. Uvidíme či nielen v Amerike, ale aj u nás, alebo v Rakúsku.

Spoločnosť Avatech totiž disponuje množstvom dát z digitálnych sond, ktoré sa ukladajú do cloudu a distribujú cez platformu Avanet. Práve z tejto databázy by mala appka čerpať. Takto môžete svoje dáta zo sondy zdielať s ostatnými, či využiť dáta iných ľudí na plánovanie svojej túry. Aplikácia je rozšírením tejto online platformy.

Rozhranie appky je veľmi jednoduché, intuitívne. Umožňuje plánovať výlety a zobraziť ich na viacerých druhoch podrobných máp, zároveň tieto výlety zdielať s ostatnými v okolí. Zatiaľ platformu Avatech využíva viac ako 500 organizácii v 34 krajinách sveta. Viac menej sú to odborníci, ktorí disponujú digitálnymi sondami.

Beta verziu aplikácie testovali aj horskí vodcovia, ktorí ocenili jej intuitívnosť a jednoduchosť. Určite Vám pomôže pri rozhodovaní sa a plánovaní horskej túry. Pre ostatných užívateľov tiež môžete nahrať fotografie, video, či zvukové záznamy o snehových podmienkach. Užívateľ si tak môže pozrieť aktuálny stav na mieste skôr, než sa do terénu vôbec vyberie. Rozhodovanie sa o túrach sa jednoznačne uľahčí a znížiť by to malo aj počet nehôd v horskom teréne.

Aplikácia nepovie, či svah, kde sa chystáte lyžovať je bezpečný, alebo nie. Mala by Vás však vybaviť dostatočným množstvom informácii, ktoré Vám rozhodovanie o teréne uľahčia.

1/1
Zavrieť reklamu