Nové trendy v lyžovaní v Rakúsku

30. novembra 2016

Rakúske lyžiarske oblasti majú pre turistov každý rok originálne ponuky. Exkluzívna lyžovačka v skorých ranných hodinách „early morning skiing“ je počas sezóny 2016/2017 rovnako žiadaná ako technické inovácie a nové vleky.

Rakúske lyžiarske oblasti majú pre turistov každý rok originálne ponuky. Exkluzívna lyžovačka v skorých ranných hodinách “early morning skiing” je počas sezóny 2016/2017 rovnako žiadaná ako technické inovácie a nové vleky.

Väčšina hostí si zimnú dovolenku v Rakúsku nedokáže predstaviť bez lyžovačky. Dôležité sú pritom samozrejme nielen dobre upravené zjazdovky, ale aj moderné a pohodlné vleky. Po príchode na vrchol hory sa celá rodina môže tešiť na skutočne vynikajúcu lyžovačku: “čarodejné koberce” pre najmenších, snowparky a dlhé zjazdy do údolia. Originálne a exkluzívne ponuky dodajú Vašej lyžovačke celkom neobyčajnú atmosféru: vďaka akcii “early morning skiing” môžete stáť na zjazdovke skoro ráno ako prví a vpísať Vaše stopy do čerstvo upraveného snehu na zjazdovkách.

Vynikajúce alpské kulinárske špeciality, ako aj široká ponuka ubytovania pre profesionálnych lyžiarov i dovolenkárov všetkých generácií sú už tradične súčasťou perfektnej dovolenky.
Zjazdovka úplne inak

Rodiny s deťmi, milovníci pohodovej jazdy na lyžiach či objavitelia, ktorí hľadajú adrenalínovú zábavu v snehu: lyžiarske strediská v Rakúsku majú pripravené výnimočné zážitky na zjazdovkách naozaj pre všetkých!

– Návštevníci vorarlberského Montafonu majú počas ranného zjazdu trate Hochjoch Totale čerstvo upravené zjazdovky celkom pre seba, a potom ich už čakajú výdatné horské raňajky.

– Pred tým, než sa posadia k bohato prestretému stolu s raňajkami, si zimní športovci počas Early Morning Skiing v korutánskom Bad Kleinkirchheime môžu spolu s Franzom Klammerom vychutnať prvé lúče slnka.

– Len čo kohút prvý raz ráno zakikiríka, nastúpia hostia v salzburskom Großarle do kabínkovej lanovky, ktorá ich v rámci ponuky “Skikeriki” odvezie k ešte nedotknutým zjazdovkám.

– 18 tirolských lyžiarskych škôl s overenou kvalitou, medzi ktoré patrí napríklad aj škola v Pitztale, naučí deti na zjazdovkách i vedľa nich hravou formou v zmysle hesla “Ihrisko na snehu” (“Spielplatz Schnee“) milovať zimné športy.

– Na novej zázračnej lúke v dolnorakúskej dedinke Puchberg am Schneeberg svištia malí návštevníci vďaka podložkám z plastu dolu svahom aj keď je snehu iba málo, ba dokonca takmer žiadny.


– Po lanovke Schafalmbahn, ktorá bola spustená minulý rok, dokončili v lyžiarskom areáli Turracher Höhe túto zimu aj posledný zo štyroch nových zjazdov.

– V regiónoch Hochkar a Lackenhof am Ötscher v Dolnom Rakúsku čakajú na zimných športovcov, ktorí hľadajú zmenu oproti klasickým zjazdom, trate Snowtrails so zvlnenými úsekmi, mostíkmi a ostrými zákrutami.

– Spolu so skúsenými lyžiarskymi sprievodcami môžu milovníci zimných športových dobrodružstiev objavovať až 30 kilometrov rôznych tratí v prašane, ktorý im ponúka stredisko Freesports Arena Dachstein Krippenstein v Hornom Rakúsku.

– So snežným bicyklom – kombináciou bicykla a lyží – dobývajú fanúšikovia zimných radovánok zjazdovky v areáli Obertauern v spolkovej krajine Salcbursko.

– Podujatie “Special Olympics World Winter Games” v štajerských regiónoch Schladming-Dachstein, Ramsau am Dachstein a meste Graz je od 14. do 25. marca 2017 zdrojom napätia nielen pre účastníkov z celého sveta, ale aj divákov.

Ďalšie informácie o lyžovačke v Rakúsku

Prihláška na newsletter (Náš newsletter Vás bude pravidelne informovať o dovolenkovej destinácii Rakúsku a o exkluzívnych ponukách!
)

1/1
Zavrieť reklamu