Od tradičných až po šľachtické: Najkrajšie vianočné trhy v Dolnom Rakúsku

29. novembra 2016

Studeným povetrím sa nesie vôňa medovníkov a pečených jabĺk a s horúcim vareným vínom alebo čajom v rukách túžobne hľadáme na oblohe prvé vločky, zatiaľ čo sa na svoju úlohu pripravujú všetci Mikulášovia a čerti v krajine – sme už uprostred predvianočného obdobia.

Kúzlo adventu v okolí Viedne

Najrôznejšie podoby predvianočného obdobia zažijete v Dolnom Rakúsku: Čakanie na Ježiška skracuje v širokom okolí Viedne viac ako 300 adventných trhov.


Foto: © www.ishootpeople.at

Nákupné ulice, zámocké parky a pivničné uličky sa pritom stávajú scénou, na ktorej sa prezentujú umeleckí remeselníci, pekári vianočného pečiva a ich výrobky. V nasledujúcich tipoch nájdete informácie, kde všade má advent zvlášť výnimočné čaro.

Prehľad všetkých adventných podujatí

 

 

Adventné príbehy

V Dolnom Rakúsku sa na adventné trhy s pôsobivou atmosférou premieňajú neobyčajné historické miesta – ako napríklad romantická tiesňava Johannesbachklamm alebo idylické pivničné uličky regiónu Weinviertel. Jedinečný je aj advent v zážitkových záhradách Kittenberger Erlebnisgärten, kde vám čakanie na štedrý večer spríjemní nielen more svetiel pozostávajúce z 200 000 svetielok a ohniská, ale aj milé dekorácie, spev zboru a chrliči ohňa.


Foto: © Rita Newman

NOVINKA: Žiarivé Vianoce

Na šiestich miestach v dolnorakúskom regióne Mostviertel sa po prvýkrát v znení motta „Žiarivé Vianoce“ stanú hlavnými protagonistami typické regionálne výrobky – mušt a železo.

Snáď najneobyčajnejší adventný trh zažijú návštevníci v obci Ybbsitz pri podujatí Kováčske Vianoce Ybbsitzer Schmiedeweihnacht. Keď bude svoje tradičné remeslo predvádzať viac ako 100 kováčov, na historickom námestí a kováčskej míli sa namiesto spevov zboru rozozvučia údery kladív.

Tip na prenocovanie: Schloss an der Eisenstraße v meste Waidhofen

Historický, kráľovský, chutný: Advent v hradoch, zámkoch a kláštoroch

Umenie, kultúru a kulinárstvo si môžete vychutnať v rámci podujatia Grafenegger Advent. V osvetlenom zámockom parku na návštevníkov čakajú útulné stánky s dobrotami a remeslami – podobne ako aj vo vianočnej dedinke zámku Schloss Hof , kde celoročne žiaria oči návštevníkov aj jagavé dekorácie.

Punč, varené víno a láskyplné nápady na vianočné darčeky vás aj tento rok očakávajú na čarovnom adventnom podujatí Adventzauber v benediktínskom opátstve Göttweig. V rámci Adventu na Schallaburgu sa všetko točí okolo šperkov, keramiky a rezbárskeho umenia. Mladí návštevníci si môžu sami zhotoviť vianočné darčeky v podobe sviečok alebo prútených výrobkov.

Romantickú vianočnú rozprávku v jedinečnej atmosfére možno zažiť počas tradičného vianočného trhu na hrade Rosenburg.


Foto: © Michael Liebert

1/1
Zavrieť reklamu