Termálne bohatstvo Rajeckej doliny

20. decembra 2016

Čarovná krajinka ukrytá medzi pohoriami Lúčanskej Malej Fatry a Strážovskými vrchmi je ideálnym miestom na rodinnú lyžovačku spojenú s nezabudnuteľným relaxom v jedinečných termáloch.

Čarovná krajinka ukrytá medzi pohoriami Lúčanskej Malej Fatry a Strážovskými vrchmi je ideálnym miestom na rodinnú lyžovačku spojenú s nezabudnuteľným relaxom v jedinečných termáloch.

Rajeckú dolinu sa oplatí navštíviť aj počas zimnej sezóny. Stačí si predstaviť, ako svoje premrznuté telo po celodennej lyžovačke príjemne prehrejte v termálnej minerálnej vode. Ak túto predstavu zhmotníte, razom sa ocitnete na svahoch lyžiarskeho strediska Javorinka v Čičmanoch a následne v antickom prostredí Kúpeľov Aphrodite v Rajeckých Tepliciach.

Pre bežkárov aj zjazdárov

V lyžiarskom stredisku Javorinka, ktoré nájdete v rázovitej obci Čičmany, môžu lyžiari aj snowboardisti využívať 5 lyžiarskych vlekov a 5 zjazdoviek s rôznym stupňom náročnosti. Kým najnáročnejšia zjazdovka „jednotka“ má priemerný sklon až 33°, zjazdovka č. 3 je vhodná na učenie lyžovania. Na svoje si tu teda prídu nielen skúsení lyžiari, ale aj úplní začiatočníci, ktorí môžu využiť služby profesionálnych učiteľov lyžovania.

Táto kombinácia je preto ideálna aj na rodinnú lyžovačku. Okrem toho stredisko disponuje aj 2 značenými okruhmi pre bežkárov. Zjazdové a bežecké trate sú pravidelne upravované a samozrejmosťou je lyžiarsky servis a požičovňa lyžiarskeho výstroja. Aktuálne ceny a snehové správy o tomto stredisku nájdete vždy na stránke www.cicmany-ski.sk.

Domov minerálky aj unikátneho betlehemu

Po dobrej lyžovačke sa môžete navyše pokochať unikátnou ornamentálnou výzdobou na miestnych dreveničkách. Práve kvôli bielym ornamentom budete mať pocit, že ste sa ocitli v rozprávke o perníkovej chalúpke. Komplex ľudovej architektúry bol práve vďaka tomu v roku 1977 vyhlásený za pamiatkovú rezerváciu. Cestou do kúpeľov si určite urobte zastávku v Rajeckej Lesnej. V tejto obci sa plní minerálna voda Rajec a vyrába obľúbená Kofola. Nájdete tu tiež jedinečné dielo reprezentujúce šikovnosť rajeckej rezbárskej školy – Slovenský drevený Betlehem a počas zimného obdobia si tu môžete pozrieť gejzír, ktorý po zamrznutí vytvára obrovský cencúľ.

Budete sa tu cítiť ako v rozprávke Ľadové kráľovstvo. Ak vás zaujíma miestna história, vaše kroky by mali viesť do Mestského múzea v Rajci. Tu sa dozviete, prečo obyvateľov Rajca prezývajú „kožkári“, či fakt, že mesto Rajec bolo v minulosti významnejšie ako mesto Žilina.

Uvoľnenie v kúpeľoch

Dokonalé uvoľnenie po lyžovačke vám môžeme garantovať v prírodnej liečivej termálnej vode v Kúpeľoch Aphrodite v Rajeckých Tepliciach. Komplex Vodný svet tvoria dva vnútorné a štyri vonkajšie bazény. Teplota vody v nich sa pohybuje od 26 °C do 38 °C. Nerušený oddych vo Vodnom svete umocňuje veľkolepá antická architektúra.

Pozitívne účinky saunovania môžete vyskúšať prostredníctvom saunových rituálov a na každodenné starosti zabudnete pri rozmanitých masážach a procedúrach. Dámy určite ocenia širokú ponuku služieb Aphrodite beauty. Počas celého pobytu môžete zároveň využívať pitné kúry, čo prispieva k účinnej detoxikácii a odkysleniu a vytvára zásadité prostredie v organizme.

Zábava aj v hoteloch

Mozaiku zážitkov z pobytu u nás môžete doplniť aj zábavou v jednotlivých ubytovacích zariadeniach, ktoré sú situované v Rajeckých Tepliciach. Hotel Diplomat vám umožní celoročne hru golfu na golfovom simulátore so špičkovou 3D grafikou a moderným senzorovým systémom alebo si tu môžete zasúťažiť pri bowlingu na dvoch profesionálnych dráhach s počtom 8 hráčov na jednu dráhu.

V reštaurácii Hotela Encián s originálne maľovanou fasádou sa zas celoročne v piatok a sobotu môžete zabaviť pri živej hudbe a pravidelný kultúrny program so zaujímavými hosťami pripravujú aj Kúpele Aphrodite. Príjemnú prechádzku si určite užijete v rozľahlom parku Hotela Skalka a zakončiť ju môžete posedením v štýlovom Bare pri peci, ktorý bol prestavaný z pôvodnej hotelovej pekárne z 30. rokov minulého storočia. Vynikajúco sa môžete najesť v reštaurácii Slnečný pavilón či Meritto a kvalitné ubytovanie bude poskytnuté v rodinnej Vile Viktória, v útulnom Penzióne Raj, v Penzióne Marco a Mlynárka.

Výstup na majestátny Kľak

Ak do Rajeckej doliny zavítate na prelome rokov, môžete sa pridať k turistom, ktorí si nevedia predstaviť silvestrovský deň bez výstupu na vrch Kľak. Vystúpiť naň môžete buď z obce Fačkov, alebo z Fačkovského sedla. Z výšky 1 351 m n. m. si tak budete môcť vychutnať nezabudnuteľný pohľad nielen na Rajeckú dolinu, ale tiež okolité pohoria.

Vďaka kruhovým smerovníkom, ktoré nájdete okrem Kľaku aj na vrchu Strážov, Veľká Lúka, Skalky a Žibrid, budete môcť identifikovať všetky okolité vrchy a zdolať ich pri svojej ďalšej návšteve Rajeckej doliny. Tešíme sa na vás.

Kompletný informačný servis o Rajeckej doline nájdete na webovej stránke www.rajeckadolina.sk.

Propagácia destinácie Rajecká dolina je realizovaná s finančnou podporou Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR.

1/1
Zavrieť reklamu